5 sfaturi pentru a evita o tunsoare proasta

5 sfaturi pentru a evita o tunsoare proasta

GĂSEȘTE-ȚI STILUL! 5 SFATURI PENTRU A EVITA O TUNSOARE PROASTĂ

Să fim serioși, nu e bărbat care să nu se fi ridicat măcar o dată de pe scaunul frizerului cu o tunsoare nereușită. De cele mai multe ori, dezamăgirea vine din alegerea nepotrivită a stilistului sau a salonului și de cele mai multe ori, din lipsa de comunicare. Chiar dacă nu e nicio tragedie pentru că părul va crește și va acoperi urmele, am făcut pentru tine o listă cu câteva puncte esențiale de care ar trebui să ții cont următoarea dată când te duci la un frizer nou sau pur și simplu când vrei să-ți schimbi tunsoarea.

Ține cont de ele și te vei bucura de o tunsoare perfectă și un look nou demențial.

  1. Documentează-te, fă-ți temele bine

Mai ales atunci când este vorba despre o schimbare de look, alegerea stilistului este esențială. Înainte să te programezi, documentează-te bine. Orice barber shop de încredere are un site de prezentare a serviciilor pe care le oferă. Așadar, la o simplă căutare, îți poți da seama dacă salonul pe care l-ai ales se pliază nevoilor tale, atât prin serviciile pe care le oferă dar și prin prețurile sau pachetele pe care le oferă. Căutările pot merge mai departe și dacă ai găsit barber shop-ul potrivit, îți poți alege și stilistul. Paginile de Facebook sau de Instagram vor vorbi de la sine, tu ai nevoie doar de răbdare și de o idee bună.

  1. Vino cu referințe, cu câteva modele de tunsori preferate

Uneori o poză face mai mult decât o mie de cuvinte, iar dacă motivația de a-ți schimba look-ul pleacă de la un anumit stil de tunsoare, arată-i stilistului tunsoarea pe care ți-o dorești. În felul acesta va înțelege care este lungimea sau culoarea pe care ți-o dorești și vei diminua considerabil riscul de a fi înțeles greșit.

Selectarea modelului de tunsoare pe care ți-l dorești este un pas destul de important, de aceea ar fi bine să nu sari peste acest pas, ci să mergi la sigur.

  1. Fii deschis la sugestii

Nicio tunsoare nu este universal potrivită. Este important să ai o idee despre ce tip de tunsoare îți dorești, dar la fel de important este să rămâi la deschis la sugestii și să iei în considerare sfaturile pe care ți le dă stilistul tău. Tipul de păr, forma feței, particularitățile fizionomiei tale, lungimea actuală a părului și uneori chiar și vârsta sunt câteva dintre criteriile care ar trebui luate în calcul atunci când se dorește o schimbare de look, iar un stilist cu experiență poate spune cu ușurință dacă tipul de tunsoare pe care ți-l dorești ți se potrivește 100%.

  1. Fii atent la felul în care ți-e stilizat părul

Nicio tunsoare, oricât de reușită ar fi, nu va rezista și nu te va mulțumi 100% dacă nu știi să o stilizezi. Profită de timpul petrecut la salon și rămâi atent la tot ce se întâmplă, mai ales când îți schimbi frizura. Fii atent la felul în care îți este stilizat părul, la produsele pe care le folosește stilistul tău și cere-i sugestii. Un stilist bun îți va recomanda cu plăcere produsele potrivite ți îți va oferi cele mai bune trucuri de a păstra efectul unei tunsori reușite pentru mai mult timp.  

  1. Creează-ți un obicei

Nu aștepta să-ți crească părul până nu se mai înțelege ce e de capul tău, la propriu. Părul crește aproximativ un centimetru la fiecare 4 săptămâni, iar acela ar fi momentul potrivit pentru a-ți face o nouă programare la tuns. Sigur, regula aceasta nu e universal valabilă, pentru că și creșterea părului este influențată de factori particulari. Dacă nu ai găsit încă frecvența optimă de programare la tuns, vei putea stabili acest lucru împreună cu stilistul tău după primele 2-3 luni. În funcție de asta, poți face programări recurente sau poți opta chiar pentru un abonament, ceea ce ar simplifica mult lucrurile.