8 SFATURI DESPRE ÎNGRIJIREA BĂRBII DE LA EXPERȚII THE ORIGINAL BARBERSHOP

8 SFATURI DESPRE ÎNGRIJIREA BĂRBII DE LA EXPERȚII THE ORIGINAL BARBERSHOP

Cine ar putea să-ți dea sfaturi mai bune despre cum s-ți îngrijești barba ca un profesionist decât un expert? I-am pus la treabă pe experții THE ORIGINAL BARBER SHOP și iată ce ar trebui să iei în considerare pentru a avea mereu o barbă sănătoasă și îngrijită.

1. SINCRONIZAREA PERFECTĂ EXISTĂ

Cel mai ușor mod de a-ți păstra barba într-o formă fără cusur este să nu lași să treacă mai mult timp decât ar trebui. În timp, vei vedea care este ritmul de creștere și vei ști când este momentul să tunzi excesul, pentru a te bucura de un aspect îngrijit.

2. EXFOLIAZĂ CU GRIJĂ

Îndepărtează celulele moarte și nedorite cu ajutorul unui exfoliant de calitate. Pielea suferă în special în etapele incipiente de creștere, dar nu ar trebui să sari peste acest pas nici dacă ești un veteran în ale bărbii. Atenție, însă! Nu exagera și nu exfolia fața de mai mult de două ori pe săptămână.

3. FOLOSEȘTE ȘAMPON ȘI BALSAM

Deshidratarea părului poate provoca mâncărime a feței, iar pentru a evita acest lucru, încearcă să îți faci o rutină riguroasă. Folosește șampon și aplică balsam pentru a-ți menține barna hidratată.

4. TUNDE PE USCAT

Nu încerca să o tunzi când este umedă, este foarte posibil să-ți distrugi barba. Firul de păr umed este mai greu și vei fi tentat să iei mai mult decât este cazul. În momentul în care firul de păr este uscat, acesta se retrage și abia atunci este momentul oportun să tai.

5. STILIZEAZĂ CU CEARĂ

Atunci când îți dorești o îngrijire mai atentă și mai detaliată, apelează la ceară. Nu aplica o cantitate prea mare de produs, începe cu puțin și mai adaugă dacă este cazul. Nu uita să încălzești produsul între palme înainte de a-l aplica, îți va face treaba de două ori mai simplă.

6. PIAPTĂNĂ

Decât să porți o barbă încurcată și încâlcită, mai bine renunți. Este foarte ușor să te alegi cu un aspect neîngrijit dacă nu faci acest lucru simplu în fiecare dimineață: piaptană-ți barba. Investește întru-un pieptăn de calitate și treaba e pe jumătate făcută.

7. CONTUREAZĂ

Barbă, barbă, dar unde începe și unde se termină? Atenție la detalii. Dacă porți barbă nu înseamnă că uiți de mașina de tuns pentru totdeauna. Există fire de păr care în continuare nu au ce să caute pe fața ta, așa că ai grijă să-ți păstrezi conturul îngrijit.

8. ADAPTEAZĂ DUPĂ FORMA FEȚEI

E important să-ți placă, dar este crucial să-ți vină bine. Ține cont de forma feței tale când alegi stilul bărbii pe care o porți. Nu există un model universal valabil, așa că o vizită la un specialist nu ar strica, din când în când.

9. HIDRATEAZĂ-TE

Pielea feței poate deveni extrem de uscată când porți barbă. Asta se întâmplă deoarece părul atrage umezeala din piele, permițându-i să se evapore. Ia puțină cremă pe vârful degetelor și hidratează pielea feței.

10. POARTĂ CU MÂNDRIE

Nimic nu e mai încântător decât o barbă îngrijită și sănătoasă. Nu e simplu să ajungi la un rezultat ca acesta, dacă ai ajuns până aici, este cazul să te bucuri și să îți arăți încântarea ori de câte ori ai ocazia.