ADEVĂRAT SAU FALS? DISCUTĂM DESPRE CELE MAI CUNOSCUTE LEGENDE DESPRE PĂR

ADEVĂRAT SAU FALS?  DISCUTĂM DESPRE CELE MAI CUNOSCUTE LEGENDE DESPRE PĂR

Dezinformarea este la tot pasul. Numai cine n-a căutat niciodată pe internet o soluție nu știe cât de departe poate ajunge internetul, indiferent de natura problemei chestionate. Am selectat cele mai cunoscute mituri și legende despre păr și vom dezbate pe rând măsura în care acestea sunt sau nu adevărate.

DACĂ SMULGI UN FIR DE PĂR ALB, CRESC DOUĂ LA LOC

Fals

Aceasta este o legendă în adevăratul sens al cuvântului. Totuși, dacă vezi că încep să-ți crească fire de păr albe, nu are sens să le smulgi. Cel mai probabil, în locul acestuia nu crește altceva decât tot un fir alb. Dacă vei continua să îl tot smulgi, nu se va întâmpla nimic altceva decât să deteriorezi foliculul atât de mult încât să nu-ți mai crească niciun fir. Albirea este un proces firesc si normal, deci renunță la orice tertip și bucură-te de fiecare etapă a vieții tale.

DACĂ PORȚI PĂLĂRIE, O SĂ CHELEȘTI

Fals

Dacă purtatul pălăriei, șepcii sau a oricărui accesoriu de pus pe cap ar avea acest efect asupra părului tău, ai ști cu siguranță. Îți spunem și de ce. Acest efect de sugrumare și întrerupere a circulației către foliculii de păr ar fi posibil doar dacă pălăria ta ar fi extrem de strânsă. Cât de strânsă? Atât de strânsă încât ai leșina. Poartă fără grijă orice accesoriu de pus pe cap îți place, dar ai grijă să nu te strângă sau să-ți prindă părul spre a-l rupe sau deteriora.

AI MĂTREAȚĂ PENTRU CĂ EȘTI DESHIDRATAT

Fals

Cu toate că simptomele scalpului uscat și mătreața au un puncte de întâlnire comune când vine vorba de simptome, contrar credințelor populare, mătreața nu are absolut nicio legătură cu apa pe care o bei. Să bei apă este un obicei foarte sănătos, dar pentru a scăpa de mătreață încearcă un șampon antifungic sau, cel mai bine, consultă părerea unui dermatolog.

CA SĂ AI UN PĂR CURAT, TREBUIE SĂ TE SPELI PE CAP ÎN FIECARE ZI

Nici adevărat, nici fals

Să credeam un singur lucru despre atâtea tipuri de păr ar fi complet eronat. Părul generează diferite cantități de ulei sau sebum. Din acest motiv, spală-ți părul ori de câte ori simți nevoia și te simți confortabil, nu există nicio regulă care să se impună în acest caz.

DACĂ TE TUNZI DES, CREȘTE PĂRUL MAI REPEDE

Fals

Este perfect în regulă să mergi la frizer săptămânal pentru a menține efectul fresh al look-ului tău, dacă tu simți nevoia. Părul este o fibră proteică și nu este nici viu, nici mort, prin urmare, nu poate fi stimulat de nimic, nici măcar de tăiere.

PĂRUL CREȘTE MAI MULT DACĂ STAI LA SOARE

Adevărat

Niciun bărbat nu pleacă în vacanță sau departe de casă fără să treacă mai întâi pe la frizer. Părul poate crește mai repede atunci când este expus la soare, datorită nivelului crescut de asimilare a vitaminei D, dar nu îți imagina că vei pleca în vacanță cu părul tuns periuță și te vei întoarce precum Rapunzel. Este posibil să îți crească părul puțin mai repede, dar efectele dramatice sunt complet respinse, mai ales că expunerea îndelungată la soare chiar nu este o recomandare pe care ți-o putem face.