CUM SĂ-ȚI LAȘI PĂRUL SĂ CREASCĂ ȘI SĂ ARĂȚI EXCELENT ÎN PERIOADA INTERDIARĂ

CUM SĂ-ȚI LAȘI PĂRUL SĂ CREASCĂ ȘI SĂ ARĂȚI EXCELENT ÎN PERIOADA INTERDIARĂ

CUM SĂ-ȚI LAȘI PĂRUL SĂ CREASCĂ ȘI SĂ ARĂȚI EXCELENT ÎN PERIOADA INTERDIARĂ

Cele mai frecvente întrebări pe care le primim când vine vorba despre părul lung la bărbați

Din rândul frizurilor care păreau un trend pasager, dar care au continuat să se bucure de succes în rândul bărbaților este părul lung. Cu toate că poate părea ceva simplu, nu este chiar așa. Să-ți lași părul să crească implică niște eforturi și o grijă suplimentară față de restul frizurilor, dar nu este ceva imposibil. În acest sens, pe parcursul acestui articol vom atinge cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul timpului în barber shop-urile noastre. 

  • CÂT DUREAZĂ PÂNĂ ÎMI CREȘTE PĂRUL?

Media de creștere este de aproximativ de jumătate de centimetru pe lună, dar această regulă nu este universal valabilă, pentru că orice ai încerca să faci, părul are ritmul lui de creștere și totul ține de programarea genetică. De-a lungul timpului s-a remarcat faptul că o dietă nesănătoasă, sedentarismul și lipsa somnului pot împiedica creșterea părului, deci ar trebui să acorzi puțină atenție și acestor aspecte. 

  • CE SĂ FAC SĂ CREASCĂ MAI REPEDE?

Totul stă într-o rutină cât mai corectă. Pentru creșterea unui păr lung, frumos și sănătos, începe prin a-ți spăla părul de 2-3 ori pe săptămână. Pentru că părul lung se poate încâlci și pentru că lungimile se pot usca, folosește un balsam hrănitor și vei vedea rezultatele. Acum trecem la lucrurile pe care îți recomandăm să NU le faci, pentru că altfel vei îngreuna procesul de creștere sau îți vei strica părul. Nu pieptăna părul prea mult timp, nu îl usca la temperaturi înalte și nu ține feonul prea aproape. Nu vopsi, nu decolora și nu îl prinde în cozi prea strâmte, pentru că se va rupe și îl vei degrada. 


  • NU TREBUIE SĂ MĂ MAI TUNDE DELOC?

Aceasta ar fi cea mai mare greșeală pe care ai putea să o faci. Să-ți lasă părul să crească nu înseamnă că îl lași să crească în toate direcțiile, pentru că totuși, îți vei dori să arăți bine în perioada intermediară. Și este posibil să arăți excelent, dacă ai parte de o întreținere adecvată. Un frizer bun te va sfătui să vii la tuns în mod regulat pentru a rade porțiunile care îți dau un aspect neîngrijit și va îndepărta tot ce nu se pretează formei spre care te îndrepți – cum ar surplusul sau părul ars. 

  • CUM ÎMI AȘEZ PĂRUL PÂNĂ CREȘTE?

În niciun caz, nu îți prinde părul până nu ajungi la lungimea necesară. Un moț în vârful capului în mod cert nu-ți va flata aliura de bărbat stilat. Există coafuri pentru care poți opta și care te vor prinde excelent în perioada intermediară. 


  • AR TREBUI SĂ FOLOSESC PRODUSE SPECIALE?

Da, ar trebui să investești într-un balsam bun, într-un pieptăn cu dinți rari și într-o perie pentru păr de calitate, pentru a preveni ruperea părului. În funcție de tipul tău de păr, stilistul tău îți poate recomanda un ulei special pentru vârfuri sau, dacă ai nevoie, niște produse pentru volum.