Modelul de barba facut pentru tine chiar exista. Cum il alegi?

Modelul de barba facut pentru tine chiar exista. Cum il alegi?

Există zeci de modele și stiluri de barbă, dar, asemenea tunsorilor, acestea nu sunt universale și depindde multe variabile.

Barba are menirea de a-ți contura și defini fața, prin a scoate în evidență anumite particularități sau a le masca pe cele care deranjează sau strică echilibrul. Există o singură modalitate de a-ți alege sau schimba forma bărbii fără să dai greș, iar pentru asta, forma feței tale este cea care dictează, așadar avem pentru tine câteva sfaturi:

BARBA PENTRU FAȚA ROTUNDĂ
Pentru a încadra perfect o față rotundă, aspectul bărbii ar trebui să fie unul mai ascuțit, pentru a crea un aspect mai alungit. Tunsă mai scurt în laterale și lăsată mai lungă în partea de jos, spre bărbie, crearea acestui efect va fi unul scontat. O atenție sporită trebuie acordată și părților de conturat și bărbierit. Este important să minimizezi lungimile bărbii în zona perciunilor, creând astfel o trecere lină, aproape neobservabilă între o zonele cu volum și cele fără volum.

BARBA PENTRU FAȚA OVALĂ
Dacă fața te se încadrează în acest tipar, te numeri printre cei norocoși. Poți încerca orice stil de barbă, poți fi cât de creativ este posibil, pentru că pentru tipul tău de față se potrivește orice model. Experimentează cu încredere până găsești acel tip de barbă care ți va potrivi mănușă, pentru că nu ai nimic de pierdut. Unele impedimente pot veni din partea tipului de fir de păr, dar în ceea ce privește forma feței, ți se potrivește orice.

BARBA PENTRU FAȚA ALUNGITĂ
Dezechilibrul deranjează și scopul creșterii unei bărbi este acela de a-ți încadra perfect fața. În cazul tipului de față alungită, prin barbă se va obține un echilibru doar atunci când aceasta va fi mai voluminoasă pe laterale și ușor mai scurtă pe linia bărbiei. Acestea sunt cele două reguli de aur în obținerea unei bărbi perfecte în cazul în care ai fața mai alungită. Echilibrul este cheia!

BARBA PENTRU FAȚA PĂTRATĂ
În acest caz, stilistul tău te va sfătui să eliminați la maximum volumul din partea de jos a feței, de pe linia bărbiei și să îl concentrați pe laterale. În acest fel se va obține un echilibru plăcut, o altă opțiune foarte recomandată în sezonul cald fiind cea în care barba se poate tunde foarte mult pe laterale, păstrând însă mustața și părul ușor mai lung din zona bărbiei.