[GHID] Cum sa-ti lasi barba sa creasca si cum sa o ingrijesti ca un profesionist

[GHID] Cum sa-ti lasi barba sa creasca si cum sa o ingrijesti ca un profesionist

Dacă te gândești să-ți lași barba să crească pentru prima dată, am creat pentru tine un scurt ghid cu câteva sfaturi, trucuri și criterii pe care ar trebui să le ai în vedere. Dacă ești un veteran al subiectului, știi deja că este mereu loc de a-ți îmbunătăți look-ul, așadar iată câteva reguli care vor maximiza potențialul bărbii tale.

TOTUL ÎNCEPE CU UN PLAN Înainte de a începe să-ți crești barba, documentează-te. Este important să știi ce tip de barbă îți flatează forma feței și dacă tipul firului tău de păr s-ar preta pentru modelul pe care îl consideri favorit. Totodată, un alt factor care ar putea influența decizia de a-ți lăsa barbă ține de modalitatea de îngrijire. Odată ce barba ta va crește, aceasta va trebui îngrijită și stilizată cu produse specifice, iar vizita ta la Barber Shop va fi una constantă.

TIMPUL, UN OBSTACOL CONSIDERABIL Înarmează-te cu multă răbdare. În cea mai mare a timpului va trebui să aștepți, fără să faci nimic altceva, pentru că cel mai mare obstacol dintre tine și barbă este timpul. Ritmul de creștere al firului de păr diferă de la persoană la persoană. Ai putea fi printre norocoșii care au o barbă crescută perfectă în aproximativ 2 săptămâni sau ai putea fi unul pentru care rezultatul ar putea fi amânat din motive pe care nu le poți controla. Contrar oricărui mit, singura rețetă care funcționează și dă rezultate în ceea ce privește creșterea părului de pe față este... răbdarea.

ÎNTREȚINEREA BĂRBII ÎN PERIOADA DE CREȘTERE ȘI NU NUMAI În perioada de creștere a firului de păr, pielea feței tale ar putea experimenta niște schimbări, în încercarea de a se adapta noului context. Vorbim așadar despre anumite reacții normale ale pielii cum ar fi: iritații, fire crescute sub piele, mâncărimea sau mătreața. Specialiștii The Original Barber Shop recomandă să începi prin a-ți spăla barba în mod regulat, fără a exagera. Frecvența recomandată este să faci ori de câte ori îți speli și părul. Poți folosi același șampon, cu condiția de a-i dilua consistența, pentru a evita iritarea sau uscarea pielii. În cazul în care te confrunți cu mătreața, un șampon obișnuit anti-mătreață te poate ajuta, cu aceeași condiție de a-i dilua consistența cu puțină apă. Desigur, există și produse special concepute pentru îngrijirea bărbii, dar dacă nu știi ce să alegi, îți recomandăm să îl întrebi pe stilistul tău la următoarea programare. O cantitate medie de șampon va fi suficientă pentru a produce spumă care să faciliteze masajul pielii. În acest mod, pielea uscată și grăsimea vor fi îndepărtate, masajul având și rolul de a-ți tonifia tenul. Acordă atenție sporită atunci când te clătești. Este foarte important să îndepărtezi orice rest de spumă, în mod contrar te poți trezi cu un aspect îmbâcsit al bărbii, cu mâncărimi și o piele uscată. Poți folosi și un balsam după acest pas, la recomandarea stilistului tău.

Odată ce ai terminat, asigură-te că îți usuci barba cu un prosop curat, că eviți orice încâlcire și că o piepteni în sensul creșterii firului de păr, folosind un pieptăn adecvat. Recomandarea The Original Barber Shop este să aștepți până ce barba se usucă complet și să o piepteni ulterior.

PROGRAMAREA LA SALON ȘI CONSULTANȚA DE SPECILITATE În ciuda faptului că îți lași barba să crească, nu înseamnă că întregul tău look trebuie să fie afectat de perioada de tranziție în care te afli. Programarea la salon poate fi una intermediară, adică nu trebuie să aștepți până ce barba ta va avea o lungime exagerată pentru a-i stabili forma care te avantajează. În plus, conturul acesteia este un aspect extrem de important. Atunci când omiți să tunzi barba pe gât sau la nivelul pomeților, chipul tău va căpăta un aspect neîngrijit, bătrânicios și deloc plăcut ochiului. Bazează-te pe stilistul tău atunci când te hotărăști să îți lasă barba să crească. El te va consilia, îndruma și sfătui cel mai bine în ceea ce privește forma spre care vă îndreptați, frecvența cu care ar fi bine să îți tunzi barba, ce tip de produse de îngrijire ți se potrivesc sau ce anume să eviți.