TOP 3 GREȘELI PE CARE LE FAC BĂRBAȚII CU PĂRUL LOR ȘI CUM SĂ LE REPARI

TOP 3 GREȘELI PE CARE LE FAC BĂRBAȚII CU PĂRUL LOR  ȘI CUM SĂ LE REPARI

De la folosirea produselor nepotrivite, la utilizarea unei cantități necorespunzătoare de produs pentru îngrijirea părului, de la alegerea unei tunsorii până la stilizarea propriu-zisă... posibilitățile de a comite greșeli sunt multe când vine vorba de păr, chiar și la bărbați, unde lucrurile nu par chiar atât de complicate. Trecem în revistă cele mai comune greșeli pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului și aflăm cum să le remediem

FOLOSIREA PRODUSELOR MULTIFUNCȚIONALE

Majoritatea bărbaților preferă o rutină minimalistă și simplă când vine vorba de îngrijire. Pentru cei mai mulți, un produs este suficient atât pentru față, corp și păr, iar aceasta este cea mai des întâlnită greșeală în barber shop-ul nostru. Adevărul este că un produs multifuncțional nu va da rezultate la fel de bune ca un produs dedicat. Un singur produs nu poate deschide și închide cuticula firului de păr în același timp, dacă luăm exemplul șamponului și balsamului 2 în 1. Ba chiar mai mult, optând pentru acesta, cuticula firului de păr va rămâne deschisă, acest lucru făcând ca părul să preia cu ușurință poluanții și murdăria din aer. Ceea ce înseamnă că efectul părului curat obținut după spălare să dispară mult mai repede. Ce poți să faci, în schimb? Poți opta pentru produse dedicate. Alege un șampon potrivit nevoilor părului tău. Șamponează de 2 ori, clătește bine, aplică un balsam dedicat și lasă-l să acționeze câteva minute. Clătește temeinic și bucură-te de un păr sănătos și hidratat pentru mai mult timp.

SPĂLAREA RAPIDĂ

Studiile au dovedit că majoritatea oamenilor nu știu cum să se spele pe cap. Da, această informație este una relativ șocantă, pentru că ce poate fi atât de complicat în spălatul pe cap? Ei bine, pentru a menține sănătatea optimă a părului, este important să îngrijim scalpul corespunzător. O altă greșeală pe care o întâlnim des este ca printr-o spălare rapidă, spălarea în profunzime a scalpului să fie ocolită. Iar în cazul bărbaților care folosesc produse de styling, lucrurile devin și mai problematice, pentru că acolo chiar este nevoie de un pic mai multă grijă. Ce poți să faci? Când vine vorba despre îngrijirea scalpului, ai nevoie de un produs care să spele acumularea produselor de coafare, excesul de sebum și impuritățile. Șamponează și masează cu atenție scalpul și asigură-te că ai curățat bine scalpul.

PREA MULT PRODUS

„Ce-i prea mult, strică!” - zicală valabilă mai ales când vine vorba de îngrijirea părului. Bărbații care au mult păr care nu stă locului tind să exagereze. O jumătate de cutie de ceară pusă deodată în păr nu va face decât să-ți îngreuneze treaba. Un pumn de șampon pus deodată în păr nu va face decât să îți dea mai multă treabă la clătit. Ce să faci, în schimb? Dozează cu atenție și nu face risipă nici de timp, nici de bani. Începe întotdeauna cu o cantitate mică de produs, adăugând puțin câte puțin ori de câte ori simți nevoia. Când stilizezi coafura, pune produsul în palme și freacă palmele. Moleculele din produs se vor încălzi, iar tu îl vei aplica mult mai ușor.