TOP 5 MITURI DESPRE PĂR - LA MASCULIN

TOP 5 MITURI DESPRE PĂR - LA MASCULIN

Există atât de multe zvonuri și dezinformare când vine vorba despre părul bărbaților, încât era cazul să intervenim și să vedem cât adevăr există în cele mai cunoscute mituri despre creșterea părului la bărbați.

1. MIT: Poți să-ți faci părul să crească într-o altă direcție Poți să încerci, dar te vei convinge repede că acest lucru nu este posibil. Foliculii de păr sunt responsabili de felul în care îți crește părul și de direcția de creștere. Altfel spus, nu te poți pune cu genetica, dar poți face ca lucrurile să fie în avantajul tău. O frizură corectă, o tehnică bună de tuns și câteva sfaturi de styling ar putea fi salvatoare dacă felul în care îți crește părul îți dă bătăi de cap. Data viitoare când mergi la tuns, discută deschis cu frizerul tău despre toate aspectele care de deranjează la frizura ta actuală. Totul are o rezolvare.

2. MIT: Dacă smulgi firele albe, vor crește mai multe în loc Culoare părului se datorează unor celule din foliculii de păr numite melanocite. Această celulă are capacitatea de a sintetiza melanina, care creează pigment în firul de păr. Atunci când aceste celule nu mai produc pigment, firul de păr își pierde culoarea, de venind alb sau gri. Dacă vei smulge un fir de păr gri, melanocitele din ceilalți foliculi de păr nu vor fi afectate, deci nu vor „crește” alte fire albe în locul acestuia. Dar ne întrebăm de ce ai trece prin acest chin, când părul grizonat te poate face atât de atrăgător.

3. MIT: Dacă tunzi părul din nas, urechi sau sprâncene, acesta va crește mult mai repede Părul facial se poate îndesi sau îngroșa odată cu trecerea timpului. Dacă nu tunzi la timp sau deloc părul facial, nicidecum nu vei stopa creșterea acestuia, ci te vei alege cu un aspect neîngrijit și respingător. Însă dacă îl tunzi, vei avea un look proaspăt și te vei bucura de un aer atrăgător.

4. MIT: Dacă lași părul să crească mai mult, poți să maschezi chelia Oricât de mult ai vrea să îți păstrezi speranța, mai mult ca sigur ai văzut bărbați care au încercat să facă asta și au dat greș la... prima adiere de vânt. Adevărul este că orice artificiu de acest gen nu va face decât contrariul. Părul pus acolo unde nu îi este locul te va da de gol și va evidenția ceea ce tu, de fapt, vrei să ascunzi. Stilistul tău te poate ajuta să găsești o soluție în ceea ce privește tunsoarea potrivită pentru tine.

5. MIT: Tunderea frecventă a părului îl face să crească mai repede Din punct de vedere științific, nu există niciun argument care să susțină acest mit. Frecvența de tăiere a părului nu are nicio influență în ceea ce privește ritmul de creștere al firului de păr. Responsabilă de acest fapt este genetica. Studiile au arătat că o cantitate potrivită de fier, zinc, vitamina D, proteine, acizi grași Omega-3 și biotină, poate conduce spre o creștere a firului de păr de aproximativ jumătate de centimetru pe lună.